Inspiration

Vad inspirerar mig? För att kunna ge måste man ibland även fylla på med intryck.

Jag inspireras av mycket: böcker, personer, möten, filmer, musik och inte minst resultatet av det arbete man kan göra tillsammans.

Varsegod! Kanske hittar du något som inspirerar dig. I så fall hoppas jag du vill dela med dig av det som inspirerar dig.

Elon Musk

Om vi ska till mars. Bygga tunnlar för att transportera bilar. Bygga elbilar som attraherar sportbilsägare. Bygga takpaneler som också är solpaneler. För Elon spelar det ingen roll. Inget är omöjligt. Tror han börjar varje morgon med ”tänk om…” i allt han gör. Läs gärna Elon Musk : Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid.

Aung San Suu Kyi


Ibland säger ett namn mer än tusen ord. Aung på wikipedia.

Nelson Mandela

Den största äran av att leva ligger inte i att aldrig falla, utan i att resa sig när man har fallit.
– Nelson Mandela, 1918-2013

Philip K Dick

Philip K Dick
Philip K Dick

Denna ständigt pårökta alldeles genialiska hjärna till författare har skrivit klassikerna Blade Runner, Minority Report, Next och ett gäng andra fantastiska böcker. Jag hade gett minst ett lillfinger för hans fantasi. Inte mindre än 44 noveller har han hunnit med. Du har säkert sett filmerna. Prova en av hans böcker!

Birgitta Jónsdóttir

När Birgitta fick ett amerikanskt domslut mot sig att dela med sig sitt Twitterkonto ska hon ha svarat:

Känner de inte till att jag är en isländsk parlamentariker?

Islands utrikesininster Össur Skarphédinsson har kallat till sig USA:sambassadör i Reykjavik, Luis Arreaga, för en förklaring i samma ärende.

Det är Birgittas kopplingar till Wikileak som gjort även henne obekväm i USA. Att hon givit USA fingret är respekt! Se Birgittas blogg. Tyvärr så kan det vara helt förgäves då Twitter har rätt att göra vad de vill med ditt material, läs SVD:s artikel.

Josh Ritter

Josh Ritter
Josh Ritter

Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv. Inte för att jag själv kan på något sätt, men intresset har funnits där. Jobbade några år med Pressfrågor Peace&Love festivalen i Borlänge de år de gick från tredje största till största festivalen i Sverige. Det var ett utmärkt sätt att få snika in på alla fester och vifta med nå´t presskort som ingen fattade vad det betydde 🙂

Josh Ritter är en av de singers/songwriters som jag gärna lyssnar på. Det finns en hel del fler. I framtiden så kanske jag delar med mig av någon spellista från Spotify. Lyssna till Josh:s underbara låt Idaho på Spotify.

Min mentor

Ja, jag har en sådan. Troligen en av de mest erfarna projektledarna jag någonsin kommer att stöta på. Att få möjlighet att bolla idéer och problemställningar kring att leda projekt och program är helt enkelt ett privilegium. Bättre utbildning finns inte att få. Har du möjlighet själv att bli adept i ett mentorskap, ta chansen!

Eric Cartman

Eric Cartman
Eric Cartman

Kom ihåg att jag lyssnade på P3 där man hade en panel som skulle välja den värsta skurken på TV genom tiderna. Alla försökte tills den siste sa – Eric Cartman. Då hänvisade han till avsnittet om Scott Tenorman Must Die. Jag blev bara tvungen att börja titta på Southpark och har inte missat ett avsnitt sedan dess.

Affischer

Life
Livet

Vad ska man säga? Fulländat! Lite förbannad att inte jag har gjort den bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s