Ledarskap som skapar innovation

Senaste tiden har i alla funderat en och två gånger hur vi kan fortsätta med det vi har gjort tidigare, fast utan att träffa våra kunder och kollegor.

Ser framförallt i mina barns skola att nu är plåstret dragit och vips så är skolan digitaliserad.

På samma sätt ser jag att många organisationer nu bara gör. Ställer om. Inte ställer in. Utan att göra långbänk av det. I dessa lägen är det fel att avvakta till hösten och hoppas på bättre tider eller att avvakta för att lösningen inte är perfekt. Finns ett sätt att prova er fram? Gör det!

Tillsammans med några vänner i nätverket och på Hives.co kommer jag vara med på ett webinar där vi ger er konkreta tips om innovation och svarar på era frågor. Ber som ödmjukast på ditt stöd och gilla mitt inlägg på LinkedIn. Tid nästa tisdag kl 16-17.

När återgår allt till det normala?

Det gör det inte. Vi kommer se saker som BC som numera blir Before Corona. För många är det en bra sak. Vi får våra prioriteringar rätt och börjar hitta hållbarare affärer och organisationer är min tolkning. Andra branscher kommer få det fruktansvärt kommande år. Där är ställa om, inte ställa in ytterst aktuellt.

Kjell A Nordström beskriver att pandemin förändrar allt fundamentalt, det gjorde aldrig finanskrisen.

En annan sak att fundera på är om inte allt ändå kan återgå till det normala igen? En reflektion från någon som provat friheten att jobba remote och sedan återgått till kontoret igen. Se Mediums artikel What Will Happen When Remote Working Is Over?

Att se något bra ur det här?

Är i grunden optimist och ser framåt i de här tiderna. Mitt sätt att göra något åt det är att köra ett Webinar kring innovation. Kommer så småningom även med en distanskurs senare i vår kring innovation och verksamhetsarkitekter. Stay Tuned.

Som vanligt vill du komma i kontakt med mig så skicka ett mejl på thomas@proaktivt.se eller ring 072-2028396

Fridens

/Thomas