Innovation, hur uppnås det?

Ett antal gånger har jag kommit i kontakt med företag som säger sig vilja jobba med innovation. Problemet brukar vara att organisationen saknar nya idéer som ska göra dem konkurrenskraftig mot vilka nu konkurrenterna än är.

Ledningen undrar då lite frågande varför. Ibland kommer svaret efter en genomgång, inte sällan av externa konsulter, att det inte finns en miljö som stödjer att idéer, innovationer får gro.

En som djupdykt på ämnet är Steven Jonsson i hans helt fantastiska informationsfilm om boken ”Where good ideas comes from”. För jag tror, som Steven gör, att finns inte det en miljö, tekniska stöd för social collaboration, idélådor, ledning som ger sina anställda möjlighet att driva utveckling, se Google, så ska man högst troligen inte heller vara förvånad att det händer så lite på idéfronten.

4 reaktioner till “Innovation, hur uppnås det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s