Storebror ser dig!

I Sverige har vi 1:a maj, dagen till ära, infört ytterligare inskränkningar i vår integritet genom att spara all trafik vi sänder över nätet. Politiker säger att det är för att kunna förhindra brott. Då ställer jag mig frågan, vilka brott?

  • De som man antagligen kommer åt med denna lagstiftning är: Fildelare, klumpiga smågangsters och oförsiktiga politiker.
  • De man inte kommer åt är: Resten.

Problemen med resten är att de måste bli smartare och istället använda sig av tekniker som möjliggör anonym surfning. Detta är numera vanligt förekommande och många underrättelsetjänster har stora problem med det. Det var tekniker som inte fanns innan IPRED slog igenom så det är ett problem som skapats av lagstiftarna själva.

Personligen tycker jag detta är ett bra exempel på hur en god tanke så småningom blir en riktigt dålig idé och där man förmodligen av prestigeskäl inte kan stoppa idén.

I det ”fria” landet USA har man tagit detta en nivå till. Det kallas för CISPA. Se nedan. Tycker du själv att detta inte heller verkar vara någon bra idé? Sprid budskapet!

CISPA
Created by: Paralegal.net

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s